TERUGBLIK SPORT- EN BEWEEGCONGRES 2019

Succesvol sport- en beweegcongres in de Sportzone Sittard-Geleen! 
Sportverenigingen uit de Westelijke Mijnstreek kwamen maandagavond 4 november in het hart van de Sportzone bij elkaar voor het jaarlijkse Sport- en beweegcongres. In totaal bezochten circa 65 bestuurders en trainers van sportverenigingen het congres. Het evenement, georganiseerd door Ecsplore en leerbedrijf SPRINT, speelde in op ontwikkelingen en uitdagingen uit het verenigingsleven.

Plenaire opening
De opening werd dit jaar verzorgd door Helder Theater. Hester Dadema en Jeroen Scholten hebben het congres middels een theatervoorstelling geopend. Hierin werden de uitdagingen van verenigingen op een ludieke manier nagespeeld. Na de plenaire opening volgden deelnemers workshops. Hierbij werd er net als voorgaande jaren onderscheid gemaakt tussen workshops voor bestuurders en workshops voor technisch kader.

Workshops
Bestuurders zijn met de workshops ‘Creatief Denken’  en ‘Sportief Besturen’  meegenomen in diverse verenigingsontwikkelingen. Bij 'Creatief Denken' is er door middel van werkvormen getracht om vaste denkpatronen te doorbreken. ‘Sportief Besturen’ ging onder andere over de rollen van bestuursleden en de cultuurkant van de vereniging. Met de workshops voor technisch kader ‘Stop Pesten Nu’ en ‘Aangepast Sporten, Wat Nu?’ was er aandacht voor andere maatschappelijke uitdagingen. Hoe herken je pestgedrag en wat kan je er als trainer aan doen? Hoe zet je aanbod op voor mensen met een beperking en hoe bind je deze doelgroep aan jouw vereniging? 

Team:Fit
Ook dit jaar was er aandacht voor het belang van een gezonde(re) sportkantine. Tijdens de opening van het Sport- en beweegcongres is er door Team:Fit een toelichting gegeven over de voordelen van een gezondere sportkantine. In gemeente Sittard-Geleen wordt er in 2020, in samenwerking met Team:Fit, Ecsplore en Sligro, een extra impuls gegeven aan dit initiatief. Maximaal tien Sittard-Geleense verenigingen krijgen de kans om zich voor 1 januari aan te melden voor een ondersteuningstraject inclusief stimuleringsbudget. Meer informatie leest u hier. Direct aanmelden? Stuur een e-mail naar Jorg Smeets via jsmeets@ecsplore.nl. 

We kijken terug op een succesvolle editie van het congres. Heeft u vragen naar aanleiding van de workshops of wilt u in gesprek over de ambities of uitdagingen van uw vereniging? Neem vrijblijvend contact met ons op.
SCHRIJF JE METEEN IN VOOR EEN ACTIVITEIT

 

 

Beweegtest

 

Lees hier meer informatie over de beweegtest op het basisonderwijs

Ontmoetingsdagen


Ontmoet, ontdeken ervaar uw (beweeg)mogelijkheden in de buurt.

Beweeg-o-Theek

 

Check snel al ons sport- en spelmateriaal en reserveer direct en eenvoudig.

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten SITTARD-GELEEN (uitvoering in samenwerking met SPRINT), SCHINNEN en STEIN
Ecsplore is onderdeel van MIK & PIW Groep | Disclaimer | Produced by Produced by www.mediamens.nl www.mediamens.nl