TERUGBLIK SPORT- EN BEWEEGCONGRES 2018

Succesvol sport- en beweegcongres in de Sportzone Sittard-Geleen! 
Sportverenigingen en fysiotherapie praktijken uit de Westelijke Mijnstreek kwamen maandagavond 19 november in het hart van de Sportzone bij elkaar voor het jaarlijkse Sport- en beweegcongres. In totaal bezochten 120 geïnteresseerden het Sport- en beweegcongres. Het evenement, georganiseerd door Ecsplore en leerbedrijf SPRINT, speelde in op ontwikkelingen en uitdagingen uit het verenigingsleven en de fysiotherapie branche.

Sportverenigingen
Peter Sprenger, voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond opende het congres voor verenigingen met een inspirerend verhaal over de transitie van de Nederlandse sport.  Er werd stilgestaan bij de diverse uitdagingen en vooral ook kansen voor de sportverenigingen binnen de snel veranderde maatschappelijke ontwikkelingen.  Sportverenigingen  werden uitgedaagd om naar aanleiding van het plenaire verhaal de vertaling naar hun eigen lokale setting te maken. 

Na de plenaire opening volgden deelnemers workshops binnen hun eigen vakgebied. Bestuurders zijn met de workshops ‘Als je blijft doen wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg’  en ‘Van leden naar fans binnen de sportvereniging’  meegenomen in diverse verenigingsontwikkelingen gericht op de toekomst met uiteindelijke doel het toekomstbestendig maken van de sportvereniging. 

De workshops voor technisch kader ‘Pedagogiek binnen de sportvereniging’ en ‘Les- en leidinggeven binnen de sportvereniging’ waren praktisch ingericht. Cyriel Gielen van Fontys Pedagogiek nam de deelnemers mee in het belang en de rol van de sportpedagoog binnen de sportverenigingen. Vanaf heden heeft Ecsplore in Simone Willems ook een sportpedagoge die actief aan de slag gaat bij verenigingen in Sittard-Geleen.
De deelnemers bij de workshop ‘Les en leidinggeven’ van Jurgen de Haan gingen zelf actief aan de slag in de gymzaal om praktische situaties na te bootsen uit diverse trainingssituaties.

We kijken terug op een succesvolle edities van het congres. Op korte termijn neemt Ecsplore contact met u op omtrent het vervolgaanbod op de aangeboden thema’s.
De hand-outs van de plenaire opening en alle verenigingsworkshops vindt u hier:
SCHRIJF JE METEEN IN VOOR EEN ACTIVITEIT

 

 

Beweegtest

 

Lees hier meer informatie over de beweegtest op het basisonderwijs

Ontmoetingsdagen


Ontmoet en ervaar uw (beweeg)mogelijkheden in de buurt.

Beweeg-o-Theek

 

Check snel al ons sport- en spelmateriaal en reserveer direct en eenvoudig.

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten SITTARD-GELEEN (uitvoering in samenwerking met SPRINT), SCHINNEN en STEIN
Ecsplore is onderdeel van MIK & PIW Groep | Disclaimer | Produced by Produced by www.mediamens.nl www.mediamens.nl