SAM& VOOR ALLE KINDEREN

Jeugdfonds Cultuur Limburg, Jeugdfonds Sport Limburg, Leergeld, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zijn wij: Sam& voor alle kinderen. Wij vinden dat alle kinderen moeten kunnen meedoen aan onder andere school, cultuur en sport. De financiële thuissituatie van een kind mag absoluut geen reden zijn om buitengesloten te worden.

De huidige COVID-19 pandemie zal er helaas voor zorgen dat de doelgroep zelfs zal groeien. De vraag naar hulp zal hierdoor alleen maar toenemen. Samen voor alle kinderen wilt samen met sportverenigingen ervoor zorgen dat alle kinderen in deze regio zorgeloos kunnen meedoen bij hun favoriete sport- en/of cultuurvereniging.

Zie je als vereniging bijvoorbeeld dat kinderen zich vaker afmelden, zijn er kinderen met structureel kapotte en/of te kleine kleding, haken spelers af op het moment dat het aankomt op betalen? Jouw sport- en cultuurvereniging heeft daarom een hele belangrijke signaleringsfunctie.

Wat kunt je als vereniging doen? Als je denkt dat een kind recht heeft op een vergoeding vanuit het Jeugdfonds Cultuur of Jeugdfonds Sport dan kun je het kind / het gezin hierin begeleiden.

  • Verwijs het gezin door naar de website van Sam& (Samen voor alle kinderen): https://www.samenvoorallekinderen.nl/ouders/ Via deze website kan het gezin alles wat het kind nodig heeft aanvragen. Denk hierbij aan: de sportcontributie, lidmaatschap harmonie, schoolkosten, een fiets om naar school te gaan etc. Indien het de ouder/verzorger niet lukt om het formulier zelfstandig in te vullen dan mag u het gezin door verwijzen naar de gemeente Sittard-Geleen. Zij zijn te bereiken via: samenvoorallekinderen@sittard-geleen.nl en via het telefoonnummer: 14 046.
  • Daarnaast kunt u als vereniging op uw website bij het contributieonderdeel een stukje over Sam& (Samen voor alle kinderen plaatsen) plaatsen.
  • Download de toolkit
  • Presenteer en positioneer het aanbod van jouw vereniging. Ook in tijden van corona.  

Om ervoor te zorgen dat de vereniging/instelling zelf niet de dupe wordt van leden waarvoor het lidmaatschap niet door de ouders/verzorgers betaald kan worden willen wij u vragen om deze gezinnen door te verwijzen naar Sam& of rechtstreeks naar het Jeugdfonds Cultuur of Jeugdfonds Sport.

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen gewoon kunnen meedoen.

Team Jeugdfonds Cultuur Limburg & Team Jeugdfonds Sport Limburg
Namens Sam& voor alle kinderen

W.          https://www.samenvoorallekinderen.nl/
T.
            0650904504
E.           
limburg@jeugdfondssportencultuur.nl

SCHRIJF JE METEEN IN VOOR EEN ACTIVITEIT

 

 

Beweegtest

 

Lees hier meer informatie over de beweegtest op het basisonderwijs

Ontmoetingsdagen


Ontmoet, ontdeken ervaar uw (beweeg)mogelijkheden in de buurt.

Beweeg-o-Theek

 

Check snel al ons sport- en spelmateriaal en reserveer direct en eenvoudig.

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten SITTARD-GELEEN (uitvoering in samenwerking met SPRINT), BEEKDAELEN en STEIN
Ecsplore is onderdeel van MIK & PIW Groep | Disclaimer | Toegankelijkheidsverklaring | Produced by Produced by www.mediamens.nl www.mediamens.nl