REGIOCONSULENT IEDEREEN KAN SPORTEN (IKS).

Sporten is voor iedereen van belang, maar voor mensen met een beperking in het bijzonder. Sporten helpt en draagt bij om onafhankelijker te leven, het is goed voor de sociale contacten en men gaat er beter door functioneren in het dagelijks leven. Kortom, de zelfredzaamheid voor mensen met een beperking groeit.
De gemeentes Sittard-Geleen, Beek en Stein zien het belang om meer mensen met een beperking te stimuleren om te gaan en blijven sporten en bewegen. Daarom hebben ze in een regionaal verband afgesproken om een regioconsulent IKS (Iedereen Kan Sporten) in te zetten. De regioconsulent werkt samen met zorginstellingen, kennisinstellingen en verenigingen. Er is een nauwe samenwerking met de verenigingsondersteuners en de sportpedagoog van Ecsplore.


Zo kan de regioconsulent mensen met een beperking individueel begeleiden naar sport- en beweegaanbod. Worden er verschillende clinics georganiseerd om mensen met een beperking kennis te laten maken met verschillende sporten. De regioconsulent stimuleert kennisoverdracht binnen partners ter bevordering van het aangepaste sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking.


Meer weten over de regioconsulent IKS van Ecsplore?
Je kunt mij bellen of kom langs op het centraal bureau van MIK&PIW groep


T: 06-51326763
chantal.bos@ecsplore.nl
www.ecsplore.nl
Postbus 110 | 6160 AC Geleen
Houtmanstraat 2, Geleen

SCHRIJF JE METEEN IN VOOR EEN ACTIVITEIT

 

 

Beweegtest

 

Lees hier meer informatie over de beweegtest op het basisonderwijs

Ontmoetingsdagen


Ontmoet, ontdeken ervaar uw (beweeg)mogelijkheden in de buurt.

Beweeg-o-Theek

 

Check snel al ons sport- en spelmateriaal en reserveer direct en eenvoudig.

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten SITTARD-GELEEN (uitvoering in samenwerking met SPRINT), BEEKDAELEN en STEIN
Ecsplore is onderdeel van MIK & PIW Groep | Disclaimer | Toegankelijkheidsverklaring | Produced by Produced by www.mediamens.nl www.mediamens.nl