ESPORTZONE

Ook Ecsplore kan niet meer om de ontwikkelingen van Esports heen. Of we het nu willen of niet, de jongere generaties groeien op in de online en digitale wereld. Het afgelopen jaar heeft Ecsplore zich actief verdiept in deze materie. Lange tijd was de heersende gedachte dat gamen niet goed voor je was. Gamen zou bedreigend zijn voor het sport- en beweegniveau van de jeugd.

Maar uit recent onderzoek blijkt dat een uurtje gamen per dag goed is voor het geheugen, strategisch plannen en de motoriek. Daarnaast kan Esports juist een middel zijn om kinderen en jongeren te bereiken die we normaliter niet bereiken. Kinderen en jongeren die niet deelnemen aan een sportvereniging of programma. Esports kan kinderen en jongeren aanzetten tot meer bewegen en een gezonde leefstijl. Vaak worden bij diverse games de link gelegd met sport- en bewegen. Ook kan er gerichte informatieverstrekking worden gegeven aan kinderen en ouders over het verantwoord gamegedrag van kinderen.

Voor de sportverenigingen liggen er meerdere kansen. Enerzijds kan men Esports inzetten als extra aanbod dat past bij de behoefte van kinderen en jongeren. Dat zorgt ook voor ledenbinding van de jonge leden en is tevens een manier om elkaar te ontmoeten, net zoals een fysieke training. Anderzijds lukt het vaak om jongeren bij de vereniging te betrekken die je anders niet bereikt. Die krijgen we op deze manier van de bank af. Op 9 april organiseren we voor sportverenigingen de FIFA 11 vs.11 competitie. Op deze manier kunnen vereningen hun (jeugd)leden ook in tijden van corona blijven binden. 

Om bovengenoemde redenen zet Ecsplore in samenwerking met Partners en Welzijn, Centrum voor Jeugd en Gezin en Fortuna Sittard vanaf 2021 naast de vele fysieke beweeg- en leefstijlprogramma’s ook in op Esports. Met als uiteindelijk streven om kinderen en jongeren veilig, actief, sportief en gezond op te laten groeien! 

SCHRIJF JE METEEN IN VOOR EEN ACTIVITEIT

 

 

Beweegtest

 

Lees hier meer informatie over de beweegtest op het basisonderwijs

Ontmoetingsdagen


Ontmoet, ontdeken ervaar uw (beweeg)mogelijkheden in de buurt.

Beweeg-o-Theek

 

Check snel al ons sport- en spelmateriaal en reserveer direct en eenvoudig.

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten SITTARD-GELEEN (uitvoering in samenwerking met SPRINT), BEEKDAELEN en STEIN
Ecsplore is onderdeel van MIK & PIW Groep | Disclaimer | Toegankelijkheidsverklaring | Produced by Produced by www.mediamens.nl www.mediamens.nl