GEZOND OUDER WORDEN

Voldoende bewegen werkt preventief, het voorkomt ziekten en de verergering daarvan. Ook draagt het bij aan de zelfstandigheid en gezond ouder worden. Uit onderzoek van de GGD Zuid-Limburg (2010) naar het beweeggedrag onder senioren blijkt dat het merendeel van de senioren niet voldoet aan de beweegnorm. En dat terwijl lichaamsbeweging kan worden gezien als een relatief goedkope manier om het ontstaan van een aantal belangrijke ziekte (zoals hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker, botontkalking en bepaalde vormen van kanker) tegen te gaan. Bovendien heeft bewegen een sociale functie, verbetert het de zelfredzaamheid en mobiliteit van (chronisch zieke) ouderen en vermindert het psychische problemen en eenzaamheid.

Ecsplore wil het het sport- en beweegaanbod voor senioren intensiveren en vernieuwen.
Het matchen van vraag en aanbod staat centraal. Pas wanneer er geen aanbod is voor een aanwezige behoefte wordt nieuw aanbod gecreeerd. In dat geval wordt altijd samengewerkt met bestaande aanbieders.

SCHRIJF JE METEEN IN VOOR EEN ACTIVITEIT

 

 

Beweegtest

 

Lees hier meer informatie over de beweegtest op het basisonderwijs

Ontmoetingsdagen


Ontmoet, ontdeken ervaar uw (beweeg)mogelijkheden in de buurt.

Beweeg-o-Theek

 

Check snel al ons sport- en spelmateriaal en reserveer direct en eenvoudig.

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten SITTARD-GELEEN (uitvoering in samenwerking met SPRINT), BEEKDAELEN en STEIN
Ecsplore is onderdeel van MIK & PIW Groep | Disclaimer | Toegankelijkheidsverklaring | Produced by Produced by www.mediamens.nl www.mediamens.nl