FITHEIDSTEST, BEWEEGMARKT & BEWEEGPROGRAMMA

Ecsplore organiseert in overleg met wijkplatformen in 18 verschillende wijken in de gemeente Sittard-Geleen, Schinnen en Stein jaarlijks fitheidstesten, beweegmarkten en beweegprogramma's voor senioren. De fitheidstesten, beweegmarkten en beweegprogramma's worden in samenwerking met Sportstichting Sittard-Geleen en Leerbedrijf SPRINT georganiseerd.

Het doel van de fitheidstest en de beweegmarkt is om zoveel mogelijk senioren (55+) bewust te maken van hun levensstijl, hen aan het bewegen te krijgen en een indruk te geven van wat er in hun wijk/regio op dit gebied zoal georganiseerd wordt. Aan de hand van de fitheidstesten ontvangt de deelnemer een persoonlijke beweegadvies. Vervolgens geeft de beweegmarkt een indruk van het sport- en beweegaanbod in de buurt. 

Het doel van het beweegprogramma is om de deelnemers de kans te geven om onder deskundige leiding te ervaren wat de positieve effecten van bewegen zijn en hen een indruk te geven van het aanbod in hun eigen woonomgeving. De activiteiten variëren van sport en spel, krachtoefeningen, nordic walking en tal van andere activiteiten. Alle activiteiten zijn speciaal gericht op de doelgroep senioren. Iedere deelnemer kan geheel naar eigen niveau meedoen.

De wijksteunpunten spelen een belangrijke rol. Ook betrekken we nadrukkelijk de lokale huisarts en fysiotherapeut, sportverenigingen en wijkplatforms bij de activiteiten. Om de samenwerking in de wijk te realiseren, verspreiden we in overleg met Partners in Welzijn en wijkplatforms vragenlijsten in de wijk. Daarmee wordt de behoefte gepeild.

Fitheidstest
De fitheidstest duurt ongeveer 1 uur en omvat onder andere het meten van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid, snelheid en balans. Bovendien worden uw bloeddruk, lengte en gewicht gemeten. U ontvangt direct na de test alle resultaten én een advies van de beweegadviseur. Zo nodig krijgt u uitleg van de arts die tijdens de test aanwezig is. Ook als u een chronische aandoening heeft of door een andere reden beperkt wordt in het bewegen, bent u van harte welkom. Wanneer u het prettig vindt om samen met iemand naar de fitheidstest te komen dan is dat natuurlijk mogelijk. Die persoon hoeft bovendien niet 55 jaar of ouder te zijn.

Beweegmarkt
Na de fitheidstest kunt u de beweegmarkt bezoeken. Op deze markt zijn tal van aanbieders van sport en bewegen uit uw wijk aanwezig om u te informeren over het aanbod bij u in de buurt. Ook kunt u tijdens de markt deelnemen aan diverse workshops. De nadruk van de activiteiten ligt op uw plezier in bewegen, het leren benutten van uw fysieke mogelijkheden, het bevorderen van uw fitheid en contact met leeftijd- en buurtgenoten.

Beweegprogramma                                                                                                                                                         
U kunt zich op deze dag meteen inschrijven voor een beweegprogramma van 12 weken dat aangeboden wordt door Ecsplore en Sprint in samenwerking met de lokale beweegaanbieders. U kunt dan onder deskundige begeleiding ondervinden wat bewegen met u doet, het leren benutten van uw fysieke mogelijkheden, het bevorderen van de fysieke  fitheid en het in contact komen met leeftijds- en of buurtgenoten. Verschillende vormen van bewegen komen tijdens deze  weken aan bod.

Algemene informatie

  • Alle activiteiten vinden plaats tussen 09.00 en 21.00 uur tenzij anders aangegeven. 
  • Meedoen is geheel gratis en vrijblijvend.
  • Voor de fitheidstest schrijft u zich vooraf in. 
  • De activiteiten staan onder deskundige begeleiding van medewerkers van Ecsplore. 
  • Tijdens de activiteiten zijn 'professionals in opleiding' aanwezig. Wij vragen uw begrip voor de leersituatie van studenten. 
  • Er kunnen foto's en/of video's gemaakt worden voor promotionele doeleinden. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit op de dag zelf aangeven.
  • Zorg dat u ongeveer 5 minuten voor aanvang van de fitheidstest aanwezig bent. 
  • Een arts en professionele EHBO zijn aanwezig.
  • Vooraf ontvangen alle ingeschreven deelnemers aanvullende informatie.
  • Testgegevens worden volledig anoniem behandeld en niet voor commerciële doeleinden gebruikt. 

Meedoen?
Middels een persoonlijke brief worden potentiële deelnemers uitgenodigd voor de fitheidstest en beweegmarkt in de wijk. Uiteraard kunt u ook deelnemen als u geen persoonlijke brief heeft ontvangen. Op deze website kunt u lezen wanneer en waar een fitheidstest en beweegmarkt wordt georganiseerd. Klik in de navigatiebalk op senioren en kijk welke er fitheidstesten momenteel georganiseerd worden. 

Meteen inschrijven voor een fitheidstest, klik hier.

SCHRIJF JE METEEN IN VOOR EEN ACTIVITEIT

 

 

Beweegtest

 

Lees hier meer informatie over de beweegtest op het basisonderwijs

Ontmoetingsdagen


Ontmoet, ontdeken ervaar uw (beweeg)mogelijkheden in de buurt.

Beweeg-o-Theek

 

Check snel al ons sport- en spelmateriaal en reserveer direct en eenvoudig.

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten SITTARD-GELEEN (uitvoering in samenwerking met SPRINT), BEEKDAELEN en STEIN
Ecsplore is onderdeel van MIK & PIW Groep | Disclaimer | Toegankelijkheidsverklaring | Produced by Produced by www.mediamens.nl www.mediamens.nl