De Buurt Battle

Nader te bepalen

De Buurt Battle komt eraan. Vier weken lang krijgen leerlingen van groep 6 en 7 van verschillende basisscholen in Sittard-Geleen les in breakdance, streetdance en hiphop. Dat doen we samen met lokale danshelden en dansscholen. De kinderen vormen tijdens die periode een echte danscrew en leren ze gezamenlijk een danschoreografie. Vanaf 17 mei tot en met 11 juni bereiden ze zich voor op de finale.

Op 16 juni 2021, tijdens de Week van de Amateurkunst in Sittard, barst de finalestrijd los om te bepalen wie zich dé winnaar mag noemen van De Buurt Battle Sittard-Geleen. Op een groot podium in Sittard nemen de crews het tegen elkaar op en met trots vertegenwoordigen ze hun school en wijk. De finale battle is dé afsluiting van het vier weken durende project.

De lessen en deelname aan de finale battle zijn gratis. Meedoen zorgt voor saamhorigheid en het maken van herinneringen, geeft jongeren de kans om kennis te maken met de inspirerende kracht van de hiphopcultuur en heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en de nieuwsgierigheid van kinderen.

Vanwege de coronamaatregelen worden de definitieve data begin mei bekend. Zodra deze vast staan, worden de scholen geïnformeerd en kun je je school via deze site inschrijven.

Jan Renders
Wil je meer weten?
Vraag het aan

Jan Renders Combinatiefunctionaris cultuur06 - 22 79 07 16