Handbalschool

Is handbal jouw passie? En wil jij je talent verder ontwikkelen? Dan is Handbalschool Zuid-Limburg dé plek voor jou! De Handbalschool biedt handballers in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar een professioneel programma aan om hun talent verder te ontwikkelen. Dit naast de gebruikelijke trainingen van de vereniging. In een uitgebreid fysiek en technisch programma volg je twee keer per week extra trainingen onder leiding van professionele trainers.

Voor deelname aan de Handbalschool betaal je contributie. De hoogte is afhankelijk van de groep waarin je traint. Voor de gemengde instroomgroep betaal je € 130 per seizoen, deelnemers aan de meisjes- of jongensgroepen betalen € 230 per seizoen. In welke groep je wordt ingedeeld, hangt af van je geboortejaar en de school die je bezoekt.

Gemengde instroomgroep
Voor jongens en meisjes die naar de basisschool gaan (U12 groep 7 en 8) en geboren zijn in 2009 of 2010. Er is wekelijks een training van 1,5 uur, ter voorbereiding op de overstap naar de meisjes- of jongensgroep U14 zodra je naar de middelbare school gaat. Voor meisjes staat er daarnaast eens in de twee weken op zaterdag een extra baltraining op de planning. De instroomgroep start na de herfstvakantie.

Download het weekschema.
Download het zaterdagschema.

Meisjesgroepen
Meisjes die naar de middelbare school gaan, worden ingedeeld in U14 (geboren in 2006/2007/2008) of U16 (geboren in 2004/2005/2006).
Na een twee weken durend selectietraject aan het begin van het schooljaar gaan we van start. Het programma is intensief. Iedere week, met uitzondering van vakanties en feestdagen, werk je onder leiding van professionals een anderhalf uur durende technische training af. Daarnaast staat er wekelijks een fysieke training bij Medi Sport op de planning. Om de week train je ook op zaterdagochtend, waarbij we in samenwerking met topspelers van V&L en Lions leuke en leerzame oefeningen doen.

Download het weekschema.
Download het zaterdagschema meisjes U14.
Download het zaterdagschema meisjes U16

Jongensgroepen
Ook jongens die naar de middelbare school gaan worden ingedeeld in U14 of U16. De programma-opbouw is vergelijkbaar met die van de meisjes, met dit verschil dat U14 en U16 hun trainingen tegelijkertijd afwerken.

Download het weekschema.
Download het zaterdagschema jongens.

Kennismaken
Geregeld organiseren we een informatieavond. Zodra de datum voor de eerstvolgende informatieavond bekend is, publiceren we die op deze website.

De trainers
Onderstaande trainers zijn verbonden aan Handbalschool Zuid-Limburg.

Technische trainers
Zoran Kenjic (keepers), Lino Janssen, Natasja Bekker-Kivit, Miriam Steins, Mirjam Kraus, Christoph Jauernik en Maxime Drent.

Fysieke trainers
Paul Elfering, Camiel Rodigas en Roger Hendrix.

Medi Sport
Binnen het samenwerkingsverband van Handbalschool Zuid-Limburg is fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport de partner op het gebied van fysieke training en begeleiding. De organisatie, met vestigingen in Geleen, Born en Heerlen, begeleidt talenten en toppers in meerdere sporttakken, individueel en in teamverband. Mededirecteur en fysiotherapeut Rian Dekker, die tientallen jaren ervaring heeft met het trainen én behandelen van sporters: “Tijdens de fysieke trainingen voor Handbalschool Zuid-Limburg zetten we in op het vergroten van atletische en motorische vaardigheden: aan de ene kant snelheid, (sprong)kracht, lenigheid en stabiliteit van de rompspieren, en aan de andere kant loopscholing en verbetering van beweegpatronen. Dit alles leidt tot meer kracht en snelheid, een hoger rendement bij acties, betere stabiliteit en coördinatie en, niet in de laatste plaats, een verminderde kans op blessures.”

Selecties van de Handbalschool Zuid-Limburg worden bij Medi Sport in Geleen meerdere uren per week begeleid door de trainers Camiel Rodigas, Paul Elfering en Roger Hendrix. Om te investeren in de verschillende fysieke facetten traint de jeugd vooral zonder bal. Ze maken in de zaal gebruik van onder meer ladders, banken, swissballs, aeroslingbanden en tal van beweegvormen en grondoefeningen.
Wie graag meer informatie wil, kan contact opnemen met Rian Dekker per e-mail of telefonisch via 06-12408823, of de site van Medi Sport bezoeken.

Partners
Handbalschool Zuid-Limburg is een initiatief van Ecsplore en wordt gesteund door het Nederlands Handbal Verbond, Tophandbal Zuid-Limburg, Limburg Handbal 2.0, Medi Sport en de Gemeente Sittard-Geleen. De partners van Handbalschool Zuid-Limburg en de Zuid Limburgse handbalverenigingen werken nauw samen bij de talentontwikkeling in de regio.
Mizuno en Rijschool Huisman zijn commerciële partners van de Handbalschool Zuid-Limburg.

Contactpersoon