Sportzone in Actie Extreme!

Op 7 woensdagen op diverse locaties op en rond de Sportzone in Sittard

Op 21 april start Sportzone in Actie Extreme! Een speciale reeks met uitdagende en coole sporten zoals BMX, Urban Soccer, Wipe Out, Lacrosse en nog veel meer andere gave activiteiten. Sportzone in Actie is dit jaar EXTREME leuk!
Alle basisschoolkinderen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen meedoen. Je kan kiezen uit twee tijdsvakken: 13 tot 15 uur óf 15 tot 17 uur.

Lacrosse woensdag 21 april
Onder begeleiding van échte Lacrosse-coaches maak je kennis met deze gave sport die voornamelijk in Canada en Amerika wordt gespeeld. Naast Lacrosse krijg je ook handige tips van onze voedingsexperts over hoe je je lichaam kunt voorbereiden op een zware sportactiviteit. Een leuk weetje: Lacrosse was een demonstratiesport op de Olympische Spelen in Amsterdam in 1928.
Locatie: HC Scoop, Eggerweg 6, Sittard

Urban Soccer woensdag 28 april
Neymar, Ronaldo en Messi zijn stuk voor stuk ware baltovenaars. Met de trainers van Soccer Champions ga je oefeningen en spelvormen doen om je techniek te verbeteren. Daarnaast leren ze jou ook om het beste uit jezelf te halen tijdens trainingen en wedstrijden.
Locatie Sportvelden Sanderbout, Bloemenweg 69, Sittard

Archery tag, Bubble Soccer en voeding woensdag 19 mei
Zin in een gave middag waarin je bekende sporten gaat uitvoeren op een andere manier dan je gewend bent? Boogschieten kan niet alleen op doelwitten maar ook op elkaar (uiteraard met speciale uitrusting!). Voetballen, maar dan in een grote plastic bubbel? Het kan allemaal! Om het ook nog eens goed af te sluiten krijg je een lekker recept én een proefbeker met een drankje, dat goed voor je is na een heftige sportactiviteit.
Locatie Sportvelden Sanderbout, Bloemenweg 69, Sittard

Mountainbike/BMX woensdag 26 mei
Onder begeleiding van echte kenners krijg je tips en tricks aangeleerd die je op de dag zelf én erna kan toepassen. Eens kijken of jij op twee wielen de snelste van de baan kan zijn... Ecsplore zorgt op deze dag bovendien voor leuke side-events om even lekker uit te razen. Dit mag je niet missen!
Locatie Watersley, Watersley 31, Sittard

Honkbal woensdag 2 juni
Samen met de Condors uit Sittard ga je aan de slag om je honkbalskills te verbeteren. Klinkt de term ‘homerun’ jou bekend in de oren en heb jij al een beetje oog voor de bal? Dan is dit jouw kans om te laten zien wat je kunt. Mocht dit nog niet zo zijn, dan zullen de coaches van de Condors jou helpen om de ster van het veld te worden!
Locatie Sportvelden Sanderbout, Bloemenweg 69, Sittard

Dans woensdag 9 juni
Dans is in elke cultuur ter wereld terug te vinden. Van de oudste stammen in de rimboe tot de nieuwste rages onder kinderen en jongeren. We nemen je onder professionele begeleiding mee in een van de vormen uit de Urban Dancewereld. Samen gaan we een flashmob oefenen én uitvoeren. Daarnaast gaan we deze vorm van kunst op een te gekke manier showen.
Locatie Stadspark, Agricolastraat 75, Sittard

Obstacle run en Jachtseizoen woensdag 16 juni
Als afsluiter van deze supergave editie organiseren wij een Obstacle Run waarbij jij je behendigheid in combinatie met je doorzettingsvermogen kan laten zien. En alsof dat nog niet genoeg is, gaan we ook onze eigen versie van het jachtseizoen houden in de bossen. We zijn benieuwd welk team uit handen weet te blijven van de andere teams.
Locatie Parkeerplaats kinderboerderij, Ten eysden 1, Geleen

Spelregels

  • Alle basisschoolkinderen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen meedoen aan Sportzone in Actie.
  • Inschrijven kan alleen voor de volledige 7 weken.
  • Kosten voor deelname: € 30. Te voldoen bij de eerste activiteit op woensdag 21 april. Bij voorkeur met pin betalen.
  • Als het tijdvak van je voorkeur vol is, nemen we contact op om te bespreken of je in de andere groep wilt deelnemen.
  • Twee dagen voor aanvang van elke activiteit ontvang je een e-mail met extra informatie. 

De inschrijvingen zitten vol!

Bram Pijpers
Wil je meer weten?
Vraag het aan

Bram Pijpers Vakleerkracht bewegingsonderwijs