De Buurt Battle

De Buurt Battle komt eraan. Vier weken lang krijgen leerlingen van groep 6/7 van verschillende basisscholen in Sittard-Geleen les in breakdance, streetdance en hiphop van lokale danshelden en dansscholen. De groepen vormen een danscrew en leren gezamenlijk een hiphop choreografie. Vanaf 1 t/m 26 november bereiden ze zich voor op de finale battle die zal plaatsvinden op 1 december 2021.

De Buurt Battle
De Buurt Battle is een danswedstrijd waarbij de leerlingen het in een ''Finale Battle'' tegen elkaar opnemen. Maar eerst gaan de leerlingen van groep 6/7 met elkaar en een lokale dansheld aan de slag. Vier weken lang vormen de kinderen een echte danscrew en leren ze gezamenlijk een danschoreografie. Dit zorgt voor samenhorigheid en het geeft jongeren de kans om op een leuke manier al vroeg kennis te maken met de inspirerende kracht van de hiphopcultuur.

De Finale Battle: Welke klas wint De Buurt Battle Sittard-Geleen?
Kleine talenten verdienen een groot podium. Op 1 december 2021 barst de finalestrijd los om te bepalen wie zich dé winnaar mag noemen van De Buurt Battle Sittard-Geleen. Op een groot podium in Sittard nemen de crews het tegen elkaar op en met trots vertegenwoordigen ze hun school en wijk. De Finale Battle is de afsluiting van het vier weken durende project.

Deelnemen is fun!
De lessen en deelname aan de Finale Battle zijn gratis. Kinderen krijgen vier weken lang les van een lokale dansheld. Meedoen zorgt voor het maken van herinneringen en heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en de nieuwsgierigheid van kinderen.

Kijk op www.debuurtbattle.nl voor meer informatie.

Bekijk de flyer hier

Uiterlijke datum inschrijven is 22 oktober

Praktische informatie Lessen

Wat:              Lessen: De Buurt Battle Sittard-Geleen
Wanneer:     Lessen lopen van 1 t/m 26 november
Waar:            Tijdens de lessen op school
Voor wie:      Kinderen van groep 6/7
Deelname:   Gratis

Praktische informatie Finale

Wat:              Finale: De Buurt Battle Sittard-Geleen
Wanneer:     1 december 2021
Waar:            Poppodium Volt
Voor wie:      Deelnemende kinderen
Toegang:      Afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

Aanmelden: