Combinatiefunctionaris cultuur

 Ecsplore zoekt een kandidaat voor de functie van:
Combinatiefunctionaris cultuurvoor 32 uren per week

Wij zijn MIK & PIW Groep.
Een maatschappelijke organisatie, waar meer dan 950 collega's vanuit 6 verschillende stichtingen elke dag met hart en ziel werken binnen de kinderopvang en sociaal werk. Met als doel: het vergroten van de kanskracht van de samenleving van vandaag en morgen. Ook hebben wij blijvend aandacht voor elkaars persoonlijke en inhoudelijke groei. Onze stichtingen Partners in Welzijn, Ecsplore, Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek en Knooppunt Informele zorg zijn actief in het sociale domein. We doen dit samen met onze kinderopvangorganisaties MIK Kinderopvang en Spelenderwijs, waar de focus ligt op het bevorderen van een kansrijke start voor alle kinderen.Het bouwen, versterken en verbinden is onze kracht. Door het verbinden van kinderopvang en sociaal werk en door nauw samen te werken met verschillende (keten)partners. Met als kern de mensen uit de wijken en dorpen zelf, maar ook professionals uit onderwijs, Jeugdgezondheidszorg, gemeenten, zorg, woningcorporaties en kennisinstituten. Sámen realiseren wij sterkere wijken.

Wat ga je doen
Als combinatiefunctionaris cultuur stimuleer je activiteiten die bijdragen aan toegankelijkheid, zodat meer kinderen, jongeren en volwassenen aan kunst en cultuur kunnen meedoen.

Daarnaast ken je het kunst en cultuur werkveld en onderhoud je het contact hiermee. Je bouwt bruggen tussen kunst en cultuur en andere domeinen zoals onderwijs, zorg, welzijn en sport.

Het werken met verschillende (jonge) doelgroepen is jou niet vreemd. Je bent in staat om cultuur als middel in te zetten en niet als doel op zich. Je bent de schakel en verbinder tussen de buurt en verschillende organisaties binnen en buiten de gemeente. Je bent hét aanspreekpunt op het gebied van cultuur in relatie tot leefbaarheid en sociale cohesie en als ondersteuner van burgerinitiatieven. 


Werkzaamheden:

  • Planning, organisatie en uitvoering van activiteiten en projecten
  • Ontwikkelt samen met cultuuraanbieders nieuwe producten en diensten en verbetert bestaand aanbod met het oog op specifieke doelgroepen.
  • Creëert draagvlak voor kansrijk cultuurparticipatie en - educatieaanbod
  • Stimuleert een lerende houding bij organisaties
  • Benut kansen voor kunst en cultuur bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken
  • Brengt samenwerking tussen cultuur en andere domeinen tot stand
  • Zoekt naar verbindingsmogelijkheden tussen cultuureducatie (tijdens) en na schooltijd
  • Communiceert over goede voorbeelden van cultuuraanbod voor specifieke doelgroepen
  • Zoekt nieuwe culturele initiatieven en aanbieders
  • Organiseert en coördineert activiteiten in de wijk


Wat vragen wij
Natuurlijk heb je passie voor cultuur en cultuureducatie. Je krijgt graag verantwoordelijkheid en kunt werken in een dynamische omgeving. Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van muziek of cultuur educatie.

Verder beschik je over goede sociale vaardigheden voor het opbouwen van een netwerk, het betrekken van ouders en externe samenwerkingspartners. Je bent in staat om activiteitenplannen op te stellen. Tevens ben je praktisch en resultaatgericht en kunt hierdoor goed organiseren.

Je kunt jezelf omschrijven als proactief, zelfstandig, enthousiast en creatief.


Wat bieden wij
Een dienstverband van een jaar, met uitzicht op verlenging. Je gaat deel uitmaken van een team van enthousiaste en gedreven collega’s. Binnen dit team krijg je volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

De functie is ingedeeld in schaal 7 van de CAO Sociaal Werk. Je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget (LBB) van 1,5% van je salaris om je individuele inzetbaarheid te vergroten, vitaliteitsuren, 8% vakantiegeld, een vergoeding voor je reiskosten en een tegemoetkoming in de premie ziektekostenverzekering van 10 € per maand.


Solliciteren
Reageren kan tot 31 januari aanstaande. Stuur je motivatiebrief en cv naar peno@mik-piwgroep.nl

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met Dean Wolters, teamleider Ecsplore bereikbaar via T. 088-3650600 of e-mail dean.wolters@ecsplore.nl

Deze vacature wordt zowel in- als extern vrijgegeven. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat de voorkeur.  

Contactpersoon