SPECIAAL ONDERWIJS

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten, ook als je een beperking hebt of gewoon wat extra ondersteuning nodig hebt. Want sporten en bewegen is leuk, goed voor je gezondheid en je leert nieuwe mensen kennen. Sport draagt bij aan een grotere zelfstandigheid en zelfwaardering. 

Tijdens de uitvoering van het impulsproject Iedereen Kan Sporten (2012-2015) is geïnvesteerd in sportorientatie voor kinderen in het speciaal onderwijs. Deze leerlingen hebben andersoortige behoeften en dit vraagt een andere aandacht van sportaanbieders. Na afloop van het project IKS zijn een aantal projecten verankerd in het totaalprogramma. We trachten de doelgroep van het speciaal onderwijs aan te laten sluiten bij het regulier aanbod. Mede door de Wet van Passend Onderwijs proberen we deze doelgroepen zoveel mogelijk te integreren bij alle activiteiten van Ecsplore. Bijvoorbeeld: tijdens Vakantie in Actie, Nationale Sportweek en Smart & Fit.

Specifiek voor het speciaal onderwijs organiseren we sportorientatie. Door middel sportkennismakingslessen onder schooltijd willen we de leerlingen op het speciaal onderwijs laten kennismaken met diverse sportverenigingen die hun aanbod hebben aangepast specifiek voor deze doelgroep.

Tevens voeren we het project 'Buurt in Actie' uit op SBO de Blinker en SBO het Mozaiek. Klik hier voor meer informatie over 'Buurt in Actie'.

 

SCHRIJF JE METEEN IN VOOR EEN ACTIVITEIT

 

 

Beweegtest

 

Lees hier meer informatie over de beweegtest op het basisonderwijs

Ontmoetingsdagen


Ontmoet, ontdeken ervaar uw (beweeg)mogelijkheden in de buurt.

Beweeg-o-Theek

 

Check snel al ons sport- en spelmateriaal en reserveer direct en eenvoudig.

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten SITTARD-GELEEN (uitvoering in samenwerking met SPRINT), BEEKDAELEN en STEIN
Ecsplore is onderdeel van MIK & PIW Groep | Disclaimer | Toegankelijkheidsverklaring | Produced by Produced by www.mediamens.nl www.mediamens.nl