Vitaliteitsavond Elsloo

Woensdag 16 november vanaf 18:00 uur in het Maaslandcentrum

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 50 jaar in de gemeente Sittard-Geleen-Born.

Wat houdt het in?

De vitaliteitsavonden worden in alle stadsdelen van Sittard-Geleen en Stein georganiseerd. Deze zijn bedoeld om bewoners van 50 jaar en ouder te laten ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van educatie, cultuur en sport/bewegen in de wijk. Tevens biedt het volwassenen de mogelijkheid om antwoord te krijgen op alle vragen rondom gezondheid en leefbaarheid in de wijk. Wij bieden u graag de mogelijkheid om gezondheidsprofessionals uit uw wijk te ontmoeten. Daarnaast trachten wij zoveel mogelijk senioren te motiveren actief te (blijven) participeren in de maatschappij door het vinden van bijvoorbeeld nieuwe hobby’s, vrijwilligerswerk of andere zinvolle en dankbare bezigheden.

Hoe ziet het programma eruit?
Tijdens deze informatieve én actieve Vitaliteitsavond passeren diverse informatiesessie(s) de revu die verbonden zijn aan het thema ‘vitaal oud(er) worden’. Ook de fitheidstesten zijn een onderdeel van het programma. Nieuwsgierig geworden? 

Het programma voor deze editie van de Vitaliteitsavond zal in de komende periode bekend gemaakt worden.

Wij helpen u graag op weg om – waar nodig – uw leefstijl te verbeteren én fit, vitaal en gezond te blijven.  Benieuwd hoe eerdere deelnemers de dag hebben ervaren? Hieronder enkele reacties: 

“Ik vond de geboden items goed passen bij de veranderingen die horen bij de leeftijd.”

“Mooie afwisseling tussen actieve en passieve (lezingen) activiteiten.”

“Heel mooi initiatief. Niet alleen de dag zelf maar ook het opvolgprogramma. Hier zouden veel meer mensen aan moeten deelnemen.”


Vervolgprogramma

In opvolging van deze Vitaliteitsavond wordt er aansluitend een 3 weken lang gevarieerd opvolgprogramma aangeboden door Ecsplore in samenwerking met externe partijen. Deelnemers kunnen dan zelf ervaren wat er op het gebied van educatie, cultuur, sport/bewegen te beleven valt in hun eigen wijk. Met dit opvolgprogramma hopen wij u te helpen aan een duurzame actieve leefstijl ter bevordering van hun gezondheid op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

Meer informatie of aanmelden?
Deelname is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld vanwege de voorbereidingen. 
Na aanmelding krijgt u gelijk een bevestiging van deelname. Géén bevestiging ontvangen? Controleert u dan uw SPAM map.

 Ik neem graag deel aan de Vitaliteitsavond in Elsloo