Ontmoetingsdag Sittard Centrum

WOCO Oos Zittesj Hoes - 16 november 2021

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 50 jaar in de gemeente Sittard-Geleen-Born.

Wat houdt het in?

De beleef- en ontmoetingsdagen worden in alle stadsdelen/wijken in Sittard-Geleen-Born georganiseerd. Deze zijn bedoeld om bewoners van 50 jaar en ouder te laten ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van educatie, cultuur en sport/bewegen in de wijk. Tevens biedt het volwassenen de mogelijkheid om antwoord te krijgen op alle vragen rondom gezondheid en leefbaarheid in de wijk. Wij bieden u graag de mogelijkheid om gezondheidsprofessionals uit uw wijk te ontmoeten. Daarnaast trachten wij zoveel mogelijk senioren te motiveren actief te (blijven) participeren in de maatschappij door het vinden van bijvoorbeeld nieuwe hobby’s, vrijwilligerswerk of andere zinvolle en dankbare bezigheden.

Hoe ziet het programma eruit?
Tijdens de beleef- en ontmoetingsdag kunt u deelnemen aan verschillende workshops over leefstijl, voeding, beweging, leefomgeving, valpreventie en veiligheid. U bepaald zelf de invulling van uw dag door te kiezen uit de diversen programma’s: Algemeen, Fitheid of Vitaliteit. Baseer uw keuze op onderstaande stellingen:

  • “Ik wil mij graag oriënteren op alle gebieden van gezondheid en vitaliteit”

Kies dan voor het programma Algemeen

  • “Ik wil meer weten over en werken aan mijn fysieke gesteldheid”

Kies dan voor het programma Fitheid

  • “Ik wil meer weten over en werken aan mijn sociale en fysieke leefstijl”

Kies dan voor het programma Vitaliteit

  • “Ik wil up-to-date blijven en blijven leren”

Kies dan voor het programma Educatie

Wij helpen u graag op weg om – waar nodig – uw leefstijl te verbeteren én fit, vitaal en gezond te blijven. U kunt zich inschrijven voor één dagdeel. De programma’s van ieder dagdeel is identiek. We willen u vragen om vóór aanvang een keuze te maken aan welk programma u wilt deelnemen.

Vervolgprogramma
In opvolging van deze beleef- en ontmoetingsdagen wordt er aansluitend een 3 weken lang gevarieerd opvolgprogramma aangeboden door Ecsplore in samenwerking met externe partijen. Deelnemers kunnen dan zelf ervaren wat er op het gebied van educatie, cultuur, sport/bewegen te beleven valt in hun eigen wijk. Met dit opvolgprogramma hopen wij senioren te helpen aan een duurzame actieve leefstijl ter bevordering van hun gezondheid op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

Meer informatie of aanmelden?
Deelname is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld vanwege de voorbereidingen. 
Na aanmelding krijgt u gelijk een bevestiging van deelname. Géén bevestiging ontvangen? Controleert u dan uw SPAM map.


Ik neem graag deel aan de Ontmoetingsdag in Sittard Centrum:

 

Lesgever

  • Marnik Gommers

    Marnik Gommers Combinatiefunctionaris senioren