Fietstocht en behendigheidstraining Sittard-Geleen

Inschrijven is nog mogelijk en kan tot 15 juli!

Fietstocht en behendigheidstraining Sittard-Geleen

Ecsplore organiseert een mooie fietstocht in de omgeving van Sittard-Geleen voor senioren. Deze fietstocht wordt voorafgegaan door een laagdrempelige behendigheidstraining door een gecertificeerde fietsinstructeur, zodat u met veel plezier en zelfvertrouwen kunt gaan en blijven fietsen.

Waarom organiseren we dit?

Fietsen is gezond, leuk en makkelijk. Fietsen is goed voor hart-en bloedvaten, bevordert uw mobiliteit, vermindert stress en zorgt ervoor dat suikers in uw bloed en vetreserves worden omgezet in energie. Reden genoeg om op die fiets te stappen!

Met de komst van de E-bikes blijft het fietsen ook nog eens tot op hoge leeftijd mogelijk en aangenaam. Deelname aan het verkeer kan ook soms uitdagend zijn als u plots moet remmen, afstappen of moet reageren op een bepaalde verkeerssituatie.

Het gevolg kan zijn dat u zich onzekerder gaat voelen en minder vaak de fiets pakt, terwijl het fietsen u juist veel plezier en gezondheidswinst oplevert. Geef u daarom nu op voor onze fietstocht op 16 juli aanstaande en blijf met een goed gevoel fietsen.

Wat wordt er georganiseerd?

Fietsroute van +/- 25 km inclusief fiets behendigheidstraining en verkeersveiligheidstips.

Onze enthousiaste begeleiders zullen u ontvangen op het Tom Dumoulin Bike Park waar u eerst een laagdrempelige behendigheidstraining krijgt van 30 minuten door een gecertificeerde fietsinstructeur. Daarna gaat u zelfstandig op basis van aanwijzingen en knooppunten met uw fiets een mooie route maken van +/-25 km in de omgeving van Sittard-Geleen. We sluiten af met enkele verkeerstips en een kopje koffie.

Waar en wanneer?

16 juli 2021, vertrek vanaf het Tom Dumoulin Bike Park, Europaboulevard Sittard.

Starttijden van de route en de behendigheidstraining zijn:

10:00, 10:30, 11:00 en 11:30.

Interesse en deelnemen?
U kunt zich hier inschrijven voor onze fietsroute. U neemt deel met gebruik van uw eigen fiets.
Aanmelden is verplicht!

Na aanmelding krijgt u gelijk een bevestiging van deelname.
Géén bevestiging ontvangen? Controleert u dan uw SPAM map.

 
Suus Fouraschen
Wil je meer weten?
Vraag het aan

Suus Fouraschen Combinatiefunctionaris senioren06 - 51 63 48 24