Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)

Met een gezond lichaam, gezonde geest en een ‘rust roest’-mentaliteit blijf je langer jong. Daarom biedt Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) iedereen vanaf 55 jaar, woonachtig in de gemeenten Sittard-Geleen en Stein, bewegingsprogramma’s die het fysieke, psychologische en sociale welzijn bevorderen.

In samenwerking met verschillende partners organiseren we activiteiten zoals volksdansen, gymnastiek, spel en sport, yoga, ismakogie, pilates, zumba en GALM (Groninger Actief Leven Model). Ook bij u in de buurt, bijvoorbeeld in het buurthuis of de gymzaal, kunt u wekelijks deelnemen aan een van deze bezigheden.

Het spreekt voor zich dat bewegen goed is voor de lichamelijke conditie en het in stand houden van de spiermassa. Het heeft daarnaast een positief effect op het concentratievermogen, de coördinatie en het evenwicht. Het draagt allemaal bij aan een grotere zelfredzaamheid naarmate u ouder wordt.
In de beweeglessen ligt de nadruk op kennismaken met uiteenlopende vormen van bewegen, het bevorderen van de fysieke fitheid en in contact komen met leeftijdsgenoten uit de eigen buurt. Bij elke activiteit kan iedereen haar of zijn eigen tempo bepalen. Want we willen eerst en vooral dat u er veel plezier aan beleeft!

Meer weten of alle mogelijkheden bij u in de buurt bekijken?
Neem dan een kijkje op onze speciale MBvO-pagina of stuur ons een e-mail.

Contactpersoon