Gezond ouder worden

Of het nu wandelen, zwemmen, gymmen of iets anders is: voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde oude dag. Het helpt het voorkomen en verergeren van aandoeningen als hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker, botontkalking en bepaalde vormen van kanker. Bovendien heeft bewegen een sociale functie, verbetert het de zelfredzaamheid en mobiliteit van (chronisch zieke) ouderen en vermindert het psychische problemen en eenzaamheid.

Ecsplore wil zoveel mogelijk 55-plussers en senioren bewust maken van hun leefstijl. We houden u graag in beweging en bieden daarom diverse, laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten dicht bij huis. Naast algemene programma's zijn er diverse individueel gerichte mogelijkheden. Onze beweegmakelaar zoekt daarbij altijd naar een aanbod dat past bij uw behoefte en niveau. En mocht dat er niet zijn, dan onderzoeken we samen met onze beweegaanbieders hoe we wél aan de vraag kunnen voldoen.

Naast sport en voeding bieden sommige programma's cultuuractiviteiten. Kunst en cultuur zorgen immers voor verbinding, die sociale impuls kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn.

Behalve via ons aanbod voor 55+ en senioren, houden wij u ook graag via onze nieuwsbrief op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwe activiteiten. Heeft u interesse? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief speciaal voor senioren.

 • dinsdag 19 juli 2022
  Nieuwe programma VU Maasland bekend!

  In september start het nieuwe programma van VU Maasland. Er staan weer tal van cursussen voor u klaar op het gebied van cultuur, kunst, beweging en taal. Meld u snel aan! 

  lees meer
 • dinsdag 21 juni 2022
  Zomerprogramma 50+

  Het is zomer en dat betekent dat veel gezinnen lekker op vakantie gaan, een paar weekjes naar de zon of het strand maar wat gaat u doen in deze periode? Tijdens de zomermaanden zijn veel buurthuizen gesloten en liggen activiteiten van verenigingen stil. In deze zonnige tijd van het jaar voelen veel volwassen- ouderen zich eenzamer dan tijdens de rest van het jaar en onbewust staat niet iedereen hierbij stil.

  lees meer